nieuws

Hotel Aardenburg wederom bankroet

Horeca

Voor de tweede maal dit jaar is Hotel Aardenburg failliet verklaard. Dat heeft de rechtbank van Zutphen verklaard. Eerder dit jaar ging het horecabedrijf in Zeeuws-Vlaanderen ook al bankroet en werd nadien geveild.

Na de veiling kwam het complex in handen van beleggingsmaatschappij Cofiton. Die bracht het hotel nabij de Belgische grens onder in Hotel Aardenburg Exploitatie bv. De nieuwe eigenaar lukte het vervolgens niet om het bedrijf rendabel te maken. Het hotel is nu gesloten in afwachting van een nieuwe exploitant.

In 1995 leed het toenmalige gecombineerde bedrijf Zeeland Studiecentrum en hotel-conferentiecentrum De Elderschans een exploitatieverlies van twee miljoen gulden. Opleidingsinstituut SBI uit Doorn nam het bedrijf over en saneerde de schulden. Ook deze reddingsoperatie bracht echter niet het gewenste resultaat. Elderschans Exploitatie bv ging begin dit jaar failliet. Nu is het de beurt aan Cofiton om een nieuwe exploitant te vinden voor het hotel.

Op zoek naar een overzicht met de laatste faillissementen in de horeca? Bekijk het dan nu op Zibb.nl/horeca.

Reageer op dit artikel