nieuws

Rotterdamse burgemeester opent zorghotel

Horeca

Burgemeester Opstelten van Rotterdam heeft vrijdagmiddag Grand Hotel Philadelphia geopend. In het hotel, een initiatief van de Stichting Philadelphia Zorg, volgen jongeren met een licht verstandelijke beperking een individueel leer- en werktraject onder leiding van een professioneel horecateam.

Het voormalige scheepvaartkantoor van de firma KDS heeft plaatsgemaakt voor een viersterrenhotel met twintig kamers, een grand-café, een restaurant, een bakkerij en een take away. Tijdens het leertraject werken de jongeren in de keuken, bakkerij, wasserij, huishouding, bediening of bij de receptie. Na het behalen van een certificaat moet de toegang tot een baan op de reguliere arbeidsmarkt gemakkelijker zijn.

Het initiatief is omarmd door het bedrijfsleven. Onder meer Roteb, Provimi, Eneco Energie en de Stichting Instituut GAK ondersteunen Grand Hotel Philadelphia financieel. De Stichting Philadelphia Zorg is een landelijke organisatie voor mensen die zorg nodig hebben, ongeacht oorzaak of beperking. Doelstelling van de organisatie is om mensen een zo zelfstandig mogelijke invulling kunnen geven aan hun leven.

Reageer op dit artikel