nieuws

Visa schokt horeca met forse tariefsverhoging

Horeca

Creditcardmaatschappij Visa heeft de horeca onaangenaam verrast door de tarieven voor horecabedrijven aan te passen. Het vaste tarief van 0,70 euro per transactie maakt plaats voor een heffing van 2,35 procent van de rekening. Dat is bij horecazaken in het verkeerde keelgat geschoten.

‘Dit is niet meer netjes zakendoen. Toen Visa nog een kleine speler was met lage tarieven, zijn we in de horeca met z’n allen die Visa-card gaan promoten. En nu ze de grootste ter wereld zijn, wijzen ze op de kleine lettertjes’, aldus een restauranthouder uit Vianen in De Telegraaf.

Een woordvoerder van Visa noemt een percentage van 2,35 procent van de rekening laag. Koninklijk Horeca Nederland (KHN) zegt de stap van Visa te betreuren, maar sluit niet uit dat het percentage lager uitkomt. KHN is nog in onderhandeling met Visa en denkt er nog circa een half procent van af te krijgen.

Reageer op dit artikel