nieuws

Accijnzen alcohol omlaag

Horeca

De accijnsverlaging van alcohol is een feit. De Tweede Kamer heeft het amendement van CDA, VVD en D66 aangenomen om accijnzen op alcohol te verlagen. Dat meldt het ANP.

Per 1 januari 2006 daalt de consumentenprijs voor gedistilleerde dranken met één tot anderhalve euro per fles. Daarmee wordt een belangrijk deel van het prijsverschil tussen gedistilleerd in Nederland en de omringende landen ongedaan gemaakt. De verwachting is dat de verlaging zal leiden tot een hogere totale accijnsopbrengst.

Uit recent onderzoek blijkt dat een accijnsverlaging voor een omzetgroei bij slijters zorgt. Zo verdient de genomen maatregel zichzelf terug. De accijnsverlaging is doorgevoerd onder druk van de SlijtersUnie, de brancheorganisaties voor slijters.

De SlijtersUnie is blij met de beslissing. ‘Jammer genoeg komt de maatregel voor veel slijters in de grensstreek te laat. Feit is dat het voor de consument weer aantrekkelijk wordt de borrel bij de Nederlandse slijter te kopen in plaats van over de grens’, aldus Miranda Korendijk-Logt in de nieuwsbrief van het Slijtersvakblad.

Reageer op dit artikel