nieuws

Ergernis over hangouderen in horeca

Horeca

Niet alleen hangjongeren veroorzaken overlast, mensen ergeren zich ook steeds meer aan groepen ouderen in winkelcentra en horeca, stelt 30 procent van de ondervraagden in een enquête van het Nationaal Fonds Ouderenhulp onder zevenhonderd mensen, uitgevoerd door Onderzoeksbureau Motivaction.

Bij jongeren tussen de 15 en 24 jaar is het percentage nog hoger. In die groep zegt 42 procent zich wel eens te ergeren aan ouderen. Een kleine groep van 11 procent van de ondervraagden stoort zich wel eens aan groepen ouderen in horecagelegenheden. Het Nationaal Fonds Ouderenhulp stelt naar aanleiding van de onderzoeksresultaten dat er dringend behoefte is aan goede ontmoetingsplekken voor ouderen.

Vorige week ontstond er veel ophef over hangouderen in een vestiging van McDonald’s in Almere. De ouderen werd in eerste instantie de zaak ontzegd omdat ze overlast veroorzaakten. Na veel media-aandacht kwam de fastfoodzaak terug op het eerder genomen besluit en heette de ouderen van harte welkom.

Reageer op dit artikel