Donderdag 1 december ligt ligt de gewilde restaurantgids in de winkel. Voorafgaand informeert Michelin vrijdag 25 november de media over de nieuwe gids. Daarmee verschijnen, op de Franse editie na, alle gidsen van Michelin aan het eind van het jaar, zo beargumenteert Peter Vermeij van Michelin de verplaatsing van het verschijningsmoment van de gids. De vorige editie verscheen in januari en werd met veel media-aandacht gepresenteerd tijdens de opening van de culinaire vakbeurs EFFF in Maastricht.
Met de verschuiving naar november probeert Michelin ook een graantje mee te pikken van feestmaand december. De gidsenmaker hoopt dat het exemplaar als relatiegeschenk wordt uitgedeeld of in menig zakenschoen rond Sinterklaas wordt gestopt.
Over de inhoud van de gids houdt Michelin de kaken stijf op elkaar. Culinair-journalist Ton de Zeeuw van De Telegraaf voorspelde onlangs dat er slachting onder vooral zaken met één ster zal plaatsvinden. Ook tipt De Zeeuw restaurant Oud Sluis van Sergio Herman als nieuwe driesterrenzaak.