nieuws

Jordanië komt snel met toerisme-offensief

Horeca

Een dag na de bloedige aanslagen in Jordanië lanceert het toerismebureau van dat land een publiciteitsoffensief om juist de veilige reputatie te benadrukken. Bij de aanslagen werden drie internationale hotels zwaar getroffen. Daarbij vielen 67 doden en honderden gewonden.

‘Jordanië staat te boek als één van de veiligste landen in het Midden-Oosten, dat in de geschiedenis nog nooit door een grote terroristische actie is getroffen. Nieuwe groepen toeristen zijn inmiddels gearriveerd en kunnen hun reis als gepland voortzetten’, stelt directeur S. van Egmond van het Jordan Tourism Board Benelux.

Vorig jaar brachten 7800 Nederlanders een meerdaags bezoek aan Jordanië. Het land, onder meer bekend wegens de historische stad Petra, was dit jaar nog meer in trek. In de eerste zes maanden van 2005 gingen al 5400 Nederlandse vakantiegangers naar Jordanië.

Eerder deze week waren hotels van Radisson, Grand Hyatt en Days Inn doelwit van zelfmoordterroristen. De bloedige aanslagen zijn inmiddels opgeëist door terreurnetwerk Al-Qa’ida in Irak. De Jordaanse autoriteiten zijn een klopjacht begonnen naar de daders van de aanslagen.

Reageer op dit artikel