nieuws

Kapitale blunder online boeken hotel

Horeca

Door een fout van het online reisbureau Expedia hebben duizenden reizigers voor een prikkie exclusieve hotelkamers geboekt in Japan. Een overnachting in het Hilton in Tokio of Osaka kostte slechts twee dollar per nacht.

Expedia annuleerde meteen alle boekingen toen zij de fout ontdekte. Alleen reizigers die in de maand november boekten, mogen de vruchten plukken van de vergissing. Dat schrijft de Volkskrant. Anderen kregen ter compensatie een voucher van 250 dollar. Op Flyertalk.com uiten bezoekers hun ongenoegen over dit zoethoudertje en eisen een fatsoenlijke compensatie.

De vraag is echter of de ‘gedupeerde’ reizigers met recht een vordering bij het reisbureau kunnen neerleggen. Op iedere koper rust in het overeenkomstenrecht een onderzoeksplicht. En het is natuurlijk de vraag of een nacht in het Hilton voor twee dollar als reëel aanbod kan worden beschouwd, zegt docent privaatrecht Verstappen van de Universiteit van Maastricht.

Op het reizigersforum zeggen veel reizigers hun boeking te hebben geverifieerd bij Expedia. ‘Als dat te bewijzen is hebben zij, zeker in de Verenigde Staten, recht op een schadevergoeding’, aldus Verstappen.

Reageer op dit artikel