nieuws

Toptennisser neergeschoten in restaurant

Horeca

Een restaurant in Dnjepropetrovsk in de Oekraïne is het toneel geweest van een aanslag op de voormalige Russiche toptennisser Andrei Chesnokov. In de eetgelegenheid Reporter werd de 39-jarige Chesnokov door vier gewapende mannen onder schot genomen.

Chesnokov genoot samen met een tennisvriend en twee dames van een maaltijd in Reporter Restaurant in het centrum van de stad. Bij het verlaten van de eetgelegenheid werd er plotseling op hem geschoten. De voormalig nummer negen van de wereld werd daarbij geraakt door meerdere rubberen kogels.

Chesnokov moest voor behandeling naar het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar. Hij is inmiddels weer in zijn woonplaats Moskou. De politie heeft enkele daders aangehouden.

Chesnokov draaide vanaf de jaren tachtig tot en met 1999 mee in de professionele tenniscircuit. Zijn hoogtepunt was het bereiken van de halve finale van Roland Garros in Parijs in 1989. Chesnokov was in Dnjepropetrovsk om deel te nemen aan een kleinschalig tennistoernooi.

Reageer op dit artikel