nieuws

Afrikaans hotel opent schaatsbaan

Horeca

De Keniaanse hoofdstad Nairobi is een schaatsbaan rijker. Volgens de initiatiefnemers gaat het om de eerste ijsvloer op de evenaar.

De baan van 400 vierkante meter is aangelegd in een hal van een gloednieuw luxehotel. De meeste Kenianen draaien in de ‘grootste koelkast van Afrika’ hun allereerste rondjes op schaatsen. Verkleumde liefhebbers kunnen zich opwarmen bij het kraampje met Glühwein.

Extra toeristen
Een uur ijspret kost omgerekend 8 euro. Voor dat bedrag moet een serveerster in het hotel twee dagen werken.De minister van Toerisme was bij de opening aanwezig. Hij roemde de baan vooral als nieuwe attractie die extra toeristen naar het Afrikaanse land moet trekken.De ijsbaan komt uit de Bondsrepubliek, meldden Duitse media.

Reageer op dit artikel