nieuws

Bastion renoveert Hotel Bloemink

Horeca

Het veelbesproken Hotel Bloemink in Apeldoorn wordt gerenoveerd. Zo blijft het oude deel van het hotel uit 1913 behouden. Dat heeft de nieuwe eigenaar Bastion Hotels bekendgemaakt.

Dat meldt De Stentor. Daarmee komt een eind aan een regen van plannen om het failliete hotel te behouden. Bastion Hotels schoof meerdere plannen naar voren die even zo vaak door de gemeente Apeldoorn van tafel werden geveegd.

Nu lijkt er dan eindelijk een bevredigend plan te zijn voor het oude hotel. Op de bovenverdieping van het gebouw komen weer hotelkamers. Beneden onder meer een restaurant, café, bar en lounge. Dat heeft directeur Maik Willems van Bastion Hotels gezegd. Ook het hotelgedeelte uit 1980 wordt gerenoveerd.

Willems presenteerde zijn plannen afgelopen weekend aan Wijkraad De Naald, de Stichting Apeldoornse Monumenten en de Vereniging Oud Apeldoorn. Die organisaties drongen eerder nadrukkelijk aan op behoud van het oude hotel. Hotel Bloemink werd vorig jaar failliet verklaard.

Het vernieuwde Bastion Hotel Bloemink gaat in augustus 2006 open. Het hotel krijgt vier sterren. Hotel Bloemink gaat 85 kamers tellen en twaalf zalen. De renovatie begint half januari.

Reageer op dit artikel