nieuws

Breda zoekt partner voor evenementencomplex

Horeca

De gemeente Breda zoekt een nieuwe partner voor de ontwikkeling van het evenementencomplex de Bavelse Berg. De gemeente heeft de in 2004 afgesproken samenwerking met een consortium van vier bedrijven opgezegd, zo verklaarde wethouder A. Adank dinsdag. Hij zegt dat het consortium geprobeerd heeft steeds meer kosten door te schuiven naar de gemeente.

,,Onze voorwaarde is altijd geweest dat de investeringen en de exploitatie voor ons budgettair neutraal moeten zijn”, aldus de wethouder. Breda zit sinds de sluiting van het Congrescentrum Het Turfschip in 1998 te springen om een nieuwe beurshal en voorziening voor grote evenementen. Door die sluiting zag Breda steeds meer evenementen naar elders vertrekken.

In 2003 bleek uit een haalbaarheidsstudie dat het gebied rond de voormalige vuilstortplaats bij Bavel uitermate geschikt is voor een regionaal evenementencomplex. Er werd daarbij uitgegaan van een combinatie van een hal met een groot buitenterrein in een landschappelijk park. Uit de studie bleek dat het gebied 625.000 bezoekers per jaar zou trekken en werkgelegenheid zou bieden aan 350 mensen. Vier bedrijven zagen daar brood in: TCN Property Projects, Ballast Nedam, Interbrew en Ahoy’. Een aantal bekende Bredase evenementen toonde zich enthousiast, waaronder Breda Hippique, Ballon Fiësta en de Harleydag

Reageer op dit artikel