nieuws

Cafés passeren politie met passe-partout

Horeca

De passe-partoutkaart voor oud en nieuw van veertien Zwolse kroegen is slecht gevallen bij de politie in de Overijsselse stad. De politie vindt dat het heen en weer slenteren van kroeg naar kroeg de kans op overlast vergroot. Daarnaast hekelt de politie de cafés omdat deze de politie niet hebben geïnformeerd.

Dat meldt De Stentor. Veertien kroegen uit voornamelijk de Voorstraat en Jufferenwal in Zwolle bieden voor tien euro hun gasten een kaart aan, waarmee ze tijdens oud en nieuw zonder verdere kosten de aangesloten kroegen tijdens de jaarwisseling kunnen bezoeken. De bezoekers krijgen daarnaast een avondvullend programma, compleet met hapjes en drankjes.

De politie is bij het bedenken van de passe-partoutkaart niet op de hoogte gesteld. En dat stoort de politie. Volgens een woordvoerder worden dit soort initiatieven normaal gesproken in goed overleg bepaald. De politie heeft daarop de horeca een waarschuwing gegeven.

Horecawoordvoerder Jan Briek van de Jogger zegt in een reactie dat het nooit de bedoeling is geweest de politie te passeren. Hij onderstreept de uitstekende relatie tussen horeca en politie. Briek ontkent overigens dat cafés de passe-partout hebben bedacht om de concurrentie van de grote nieuwjaarsfeesten elders in de stad het hoofd te kunnen bieden.

Reageer op dit artikel