nieuws

Chef-kok Stef Klappe (58) overleden

Horeca

Stef Klappe, voormalig eigenaar van het bekende restaurant De Bottermarck in Kampen, is overleden. Klappe overleed een week na zijn afscheid bij De Bottermarck. Hij werkte bijna een kwart eeuw voor de Kampense topzaak.

Dat meldt De Stentor. De krant had een week geleden nog een interview met de chef-kok, die samen met zijn vrouw José de zaak bijna 23 jaar runde. Dit naar aanleiding van zijn afscheidsfeest bij De Bottermarck. ‘Ik hoop nog op vijf jaar, maar ik mik op tien’, voorspelde Klappe zijn toekomst. Enkele dagen na zijn afscheid overleed hij. Klappe was al geruime tijd ziek.

Restaurant De Bottermarck stond in Kampen en omgeving bekend als een culinaire topzaak. Stef en zijn vrouw waren volgens De Stentor een kei in het verzorgen van stijlvolle diners in huiselijke sfeer. Stef Klappe was een horecaman in hart en nieren en maakte lange werkweken van soms wel honderd uur.

Stef Klappe is 58 jaar geworden.

Reageer op dit artikel