nieuws

Congrescentrum onder Malieveld in Den Haag

Horeca

Het Malieveld is de ideale plek voor de bouw van een groot, ondergronds congrescentrum. Hiermee wordt de positie van Den Haag als internationale stad en cultuurcentrum versterkt. Dat stelt het Delftse architectenbureau R4a/Room for architecture in zijn plan Malieveld Congress Centre. ,,Dit zou dé oplossing kunnen zijn voor een hoop problemen van Den Haag en in ieder geval voor het tekort aan congresruimte en voor de slechte bereikbaarheid van het bestaande Congrescentrum,’’ zegt Hans Klompenhouwer van R4a.

In een brochure, die onlangs is aangeboden aan de gemeente Den Haag, omschrijft het bureau het nieuwe centrum als een ’duurzaam, avontuurlijk, eigenwijs en levendig brandpunt ’.Het ontwerp van R4a voorziet in de bouw van een twintig meter diepe bak onder een groot deel van het Malieveld. Hierin is een grote hal gedacht, van het type Statenhal, een congreszaal (’auditorium’), een discotheek en horeca.
Volgens architect Klompenhouwer zijn de bouwkosten relatief hoog, maar valt dat terug te verdienen doordat het gebouw minder onderhoud vergt. Ook de energiekosten zijn veel lager dan bij een normaal gebouw.
De gemeente Den Haag is vooralsnog niet overtuigd van de wenselijkheid van het project

Reageer op dit artikel