nieuws

Diefstal van ‘heilig’ kaneelbroodje

Horeca

De politie in het Amerikaanse Nashville heeft de jacht geopend op dieven die het beroemdste kaneelbroodje van de stad hebben ontvreemd. Het gaat om de zogeheten Nun Bun, een koffiebroodje dat qua vorm gelijkenis zou vertonen met het gezicht van Moeder Teresa. Sinds de ‘ontdekking’ in een plaatselijke koffietent werd het broodje er achter glas tentoongesteld.

Zondag werd het gestolen door een of meer daders, die volgens de eigenaar doelbewust te werk gingen. Ze lieten contant geld dat in zijn zaak aanwezig was gewoon liggen. De in 1997 overleden Nobelprijswinnares Moeder Teresa heeft zich ooit beklaagd over de publieke presentatie van het broodje. Ze heeft de eigenaar destijds tevergeefs gevraagd haar naam niet commercieel uit te buiten.

Reageer op dit artikel