nieuws

Koks Treeswijkhoeve kaalgeschoren

Horeca

Koks van het met één Michelinster bekroonde restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre zijn gekortwiekt. Het kapsel van chef-kok Dick Middelweerd ontkwam aan de op drift geraakte tondeuse.

Aanleiding voor de verwijdering van de haardos bij de koks is een oude afspraak over het behalen van een Michelinster. Begin deze maand werd bekend dat De Treeswijkhoeve met een ster staat vermeld in de nieuwe rode gids van Michelin Benelux.

Gevolg was dat afgelopen weekend souschef Ralph Drost en zijn collega’s Jeroen Peeters, Ruud Ververgaard en Ralph van Kroonenburg door de moeder van Drost met een tondeuse onder handen werden genomen. Het kookteam gaat voorlopig in een Herman den Blijker-look door het leven.

‘We hebben met het hele team afgesproken dat als het zover mocht zijn, we met zijn allen kaal gaan. We hebben ons niet gek laten maken, maar ik heb een half uur beduusd rondgelopen na het verlossende telefoontje van chef-kok Dick Middelweerd’, aldus Ralph Drost in het Eindhovens Dagblad.

Reageer op dit artikel