nieuws

Michelin straft Brussel om Ostend Queen

Horeca

De negen sterren die Michelin de Belgische hoofdstad Brussel afpakte, is direct het gevolg van het gedonderd met brasserie Ostend Queen in Oostende. Dat zegt de Belgische topkok Pierre Wynants.

Ostend Queen kreeg begin dit jaar een Bib Gourmand, waarna Michelin al haar gidsen uit de handel moest halen. ‘Het is de reden dat Brussel dit jaar als straf negen sterren is verloren’, aldus Wynants in De Telegraaf. In de nieuwe gids kreeg de Belgische hoofdstad er flink van langs. De dubieuze beoordeling van Ostend Queen ligt hieraan ten grondslag, aldus Wynants.

De eetgelegenheid aan de Belgische kust kreeg begin dit jaar een Bib Gourmand, terwijl ten tijde van de controle de zaak nog niet open was. Een Belgische krant bracht dit naar buiten, waarna Michelin alle gidsen uit de handel haalde. Enkele weken na het terughalen van alle gidsen lagen de vernieuwde exemplaren weer in de winkel.

Alles weten over de meest recente Michelingids? Bekijk dan nu ons uitgebreide dossier.

Reageer op dit artikel