nieuws

Onderscheiding voor Smart Cook Julius Jaspers

Horeca

Julius Jaspers, de man achter het Smart-Cooking-concept, heeft in Vietnam een hoge onderscheiding gekregen van het Vietnamese ministerie van onderwijs en familiezaken. Jaspers is onderscheiden voor zijn KIDS-project, een huis in Ho Chi Minh Stad waar 30 ‘straatkinderen’ van een normale en onbezorgde jeugd kunnen genieten.

Het opvangtehuis, dat in 1998 is geopend, is helemaal gefinancierd door Jaspers’ keukenbedrijf Studio Bazar.Jaspers is erg onder de indruk van deze onderscheiding: ,,Ik heb hem helemaal onverwacht gekregen op het kantoor van de Womens Charity Organisation of Ho Chi Minh City, waar ik ieder half jaar een half uurtje praat over onze kinderen. Deze keer bleek er iets heel anders te zijn. Uit één van de spelonken kwam de voorzitster, die ik voor het laatst gezien heb op de opening van ons huis in 1998. Zonder al te veel woorden vuil te maken, ik versta haar immers toch niet, speldde zij mij een lintje op namens het ministerie van onderwijs en familiezaken. Met bijbehorend certificaat: onleesbaar want in het Vietnamees. Ik begon langzaam te shaken en gloeide van trots. Mozeskriebel!’’

Jaspers wil het echter niet laten bij dit tehuis. Hij heeft nieuwe plannen voor Ho Chi Minh Stad. Jaspers, Ik zal een tipje van de sluier oplichten. Wat we doen is te gek, 30 kinderen helpen een fijne jeugd te geven, maar wat er daarna met ze gebeurt blijft een beetje mistig. Nu denk ik aan een kookschool, in HCM City, met een restaurantgedeelte waar kinderen ook het koksvak kunnen leren en zo ook een betere toekomst hebben.’

Reageer op dit artikel