nieuws

Positieve beoordeling Glaspaleis Heerlen door smaakpolitie

Horeca

Het Glaspaleis in Heerlen heeft van het SBS programma De Smaakpolitie de OK-sticker ontvangen. Het programma onderwerpt Nederlandse restaurants en huishoudens aan een hygiënecontrole. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van een verborgen camera. Als de keuken in orde is, ontvangt het restaurant ‘De Smaakpolitie OK-sticker’.

Op zondag 4 december om 21.00 uur besteedde het SBS6-programma De Smaakpolitie aandacht aan het Glaspaleis in Heerlen. Het Glaspaleis is een rijksmonument en huisvest een bibliotheek, filmhuis, muziekschool, stadsgalerij en architectuurcentrum. Het restaurant en het café in het gebouw worden beheerd door Avenance Horeca. De Smaakpolitie heeft behalve het Glaspaleis ook andere Heerlense locaties in de directe omgeving gecontroleerd.Topkok René Ritzerfeld van Avenance Horeca voert de leiding over de keuken van het Glaspaleis. Onder zijn toezicht worden de hygiënerichtlijnen strikt gehandhaafd en bijvoorbeeld alle items in de keuken gestickerd voor versheid. Ritzerfeld heeft in verschillende sterrenrestaurants gewerkt, zoals Prinses Juliana in Valkenburg en koos in 2005 voor Avenance Horeca, dat ISO-gecertificeerd is.

In juni 2005 is de naam Avenance Nederland gelanceerd, onderdeel van de internationale Groupe Elior. Avenance Nederland is voortgekomen uit de werkmaatschappijen Holland Catering Specialisten (HCS), Restoplan, Modus food & mood en Le Grand Bernard. Met ruim 2.000 medewerkers verdeeld over 450 restaurants in bedrijven en organisaties, is Avenance een toonaangevende cateraar in Nederland.

Reageer op dit artikel