nieuws

Sint Maartenskliniek wint Grootkeuken Award 2005/2006

Horeca

Sint Maartenskliniek in Nijmegen is voor het kwalitatieve voedingsbeleid beloond met de Grootkeuken Award 2005/2006. Het ziekenhuis werd op 30 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Reehorst in Ede door het aanwezige publiek gekozen tot de instelling met de beste voedingsdienst van Nederland. De jury had Sint Maartenskliniek ook al beloond met de Grootkeuken Short Stay Award 2005/2006. Verpleeghuis De Strijp in Den Haag is de winnaar geworden van de Grootkeuken Long Stay Award 2005/2006.

Vierendertig instellingen in de gezondheids- en ouderenzorg hadden zich aangemeld voor de Grootkeuken Award 2005/2006. Uit de inzendingen koos de jury zeven genomineerden. Atlant Zorggroep werd de winnaar van de Grootkeuken Aanmoedigingsprijs 2005/2006, vanwege het veelbelovend ingezette veranderingsproces.

De zeven genomineerde instellingen werden vervolgens door de jury bezocht. Daarbij vonden uitgebreide gesprekken plaats met het management, het hoofd voeding, de ondernemingsraad en de cliëntenraad. Ook nam de jury een kijkje achter en voor de schermen en at – niet onbelangrijk – een hapje mee. Op basis van al deze bevindingen werden de nummers 1, 2 en 3 gekozen in de categorieën Short Stay (overwegend ziekenhuizen) en Long Stay (overwegend verpleeg- en verzorgingshuizen). Zwaarwegende criteria waren cliëntgerichtheid en vraagsturing. De klant moet volgens de jury zoveel mogelijk zelf kunnen kiezen wat, wanneer en waar hij eet. Verder is gekeken naar de (implementatie van de) voedingsvisie, het kostenbewustzijn en de betrokkenheid en motivatie van de medewerkers. Uiteraard speelde ook de kwaliteit van de aangeboden maaltijden een rol, alsmede de ambiance waarin die worden genuttigd.

Reageer op dit artikel