nieuws

Stijging overvallen cafetaria’s

Horeca

Het aantal overvallen op cafetaria’s neemt dit jaar flink toe. Dat voorspelt de politie. De verwachte stijging past in het beeld van de laatste jaren waarin ieder jaar het aantal overvallen in cafetaria’s toenam.

Dat meldt Snackkoerier. Vorig jaar werden er in totaal 124 overvallen gespeeld op cafetaria’s. In september stond de teller al op 116. Buiten de resterende maanden van dit jaar komt ook nog eens het feit naar voren dat overvallers vooral toeslaan in de donkere maanden.

Zorgwekkend is dat het aantal overvallen de laatste jaren alsmaar stijgt. ‘Daders geven vaak aan dat ze het gemakkelijk vinden om een snackbar te overvallen. En dat ligt onder meer aan de late openingstijden, niet veel personeel achter de balie en weinig tot geen camerabewaking. Eén advies: maak geen spaarpot van je kassa’, aldus Piet de Poorter van het Projectteam Overvalcriminaliteit van de Dienst Nationale Recherche Informatie, een onderdel van het Korps Landelijke Politie Diensten, in Snackkoerier.

Lees hier meer over overvallen in de horeca.

Reageer op dit artikel