nieuws

Strenge tabakswet Spaanse horeca

Horeca

Restaurants en bars in Spanje krijgen tot september volgend jaar de tijd om ruimtes voor rokers en niet-rokers van elkaar te scheiden. Dit is het gevolg van een nieuwe, strenge tabakswet die het parlement in Madrid gisteren aannam.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De nieuwe tabakswet is één van de strengste van Europa. De wet treft vooral grote horecazaken. Bedrijven met meer dan honderd vierkante meter moeten de aparte ruimtes aanbieden. De kleine zaken vallen niet onder de wet.

Naast de horeca heeft de nieuwe wet grote gevolgen voor het Zuid-Europese land. Scholen, ziekenhuizen, winkelcentra en zelfs telefooncellen worden verboden gebied voor tabaksrook. Ook mag vrijwel nergens meer reclame voor sigaretten worden gemaakt.

Reageer op dit artikel