nieuws

Thomas Lepeltak krijgt Society Award

Horeca

Voormalig Telegraaf-journalist Thomas Lepeltak, die jaren de rubriek Stan Huygens verzorgde, en majoor Alida Bosshardt krijgen maandag 12 december een oeuvreprijs uitgereikt van de Society Awards. Lepeltak krijgt die voor goodwill en Bosshardt voor charity. Dat heeft de organisatie laten weten.

Naast de oeuvreprijzen worden maandag ook de societyvrouw en societyman van 2005 bekendgemaakt. Daarover wil de organisatie nog niets zeggen. Lepeltak krijgt de prijs voor de vaderlandse society. ‘Hij heeft voor geheel societyminnend Nederland een platform weten te creëren waarmee het fenomeen zien en gezien worden nadrukkelijk wordt onderstreept’, staat in het juryrapport.

De organisatie reikt voor het eerst twee oeuvreprijzen uit. Dat gebeurt maandag 12 december tijdens de tiende societylunch in hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Bosshardt krijgt de onderscheiding omdat ze zich volgens de jury zo vol overgave inzet voor het Leger des Heils. Om gezondheidsredenen kan ze de prijs maandag niet zelf in ontvangst nemen, laat de organisatie weten.

De jury zegt: ‘Voor Nederlanders in alle lagen van de bevolking vormt zij inspiratie en krijgt zij vaak de ‘heldenstatus’ toebedeeld. Hoewel zijzelf niet bekend wilde worden gebruikte zij haar bekendheid met veel liefde en grote overtuigingskracht ten behoeve van de naamsbekendheid van het Leger des Heils.’

Reageer op dit artikel