nieuws

Uitgaanspubliek verjaagt levende kerststal

Horeca

Lemmer krijgt dit jaar geen levende kerststal omdat dronken uitgaanspubliek in eerdere jaren stenen en vuurwerk naar de dieren gooide. Dat heeft voorzitter Wim Eenkhoorn van de Ondernemersvereniging Lemmer (OVL) dinsdag gezegd.

Het Friese dorp kende acht jaar lang een levende kerststal voor de Nederlands Hervormde kerk in het centrum. Een man of tien was daar jaarlijks mee bezig om onder meer de dieren te verzorgen. ‘Het is vooral sneu voor de kindertjes die de dieren brood kwamen brengen. Het gaf in het winterseizoen een bepaalde kleur’, aldus Eenkhoorn.

Ondanks dat het gooiende uitgaanspubliek nooit dieren heeft verwond, durft de OVL het dit jaar niet meer aan. ‘Je hebt ook te maken met het domino-effect. We hebben dat akkefietje met die mus gehad, straks begint de Dierenbescherming hier ook moeilijk te doen’, zo zegt de OVL-voorzitter.

Reageer op dit artikel