nieuws

Vermiste man voor het laatst gezien in hotel

Horeca

De 57-jarige Hans Jacobs uit Oss die sinds 1 december wordt vermist is voor het laatst gezien in café-hotel De Handwijzer. Jacobs verbleef in het hotel omdat de camping waar hij woonde dicht is vanwege de winter.

Jacobs zou tot april in het hotel verblijven waar hij voor 19 euro per nacht onderdak had. ‘Al zijn medicijnen lagen nog op zijn kamer, dus hij was zeker van plan om terug te komen’, aldus hoteleigenaar Jan van Brakel in het Brabants Dagblad over de vermissing van de 120 kilo zware man.

De verdwijning van Jacobs is omgeven door een dikke laag mist. Daags na zijn vermissing begin deze maand werd zijn auto, een groene Citroën Xantia, uitgebrand gevonden bij een tankstation aan de rand van Oss. De politie vreest voor een misdrijf, mede gezien het feit dat Jacobs de laatste maanden omging met een heroïneverslaafde vrouw waardoor hij mogelijk in het drugscircuit was terechtgekomen.

Eigenzinnige man
Jacobs was geen onbekende in de horeca in Oss. In stadsherberg Wilhelmina kwam hij iedere ochtend een kop koffie drinken en de krant lezen. ‘Dan vroeg ik hem of-ie ergens wat wilde gaan ophalen. Het taxirijden deed hij alleen nog voor vrienden en bekenden, dat stond echt op een laag pitje’, aldus Hans Fleuren van Wilhelmina.

Hans Jacobs staat bekend als een eigenzinnige man die sjacherend door het leven ging. Tot enkele jaren geleden runde hij een illegaal taxibedrijfje, dat opereerde onder de naam De Snelle Haas. Hij pikte klanten op in het uitgaansleven, om ze van het enen naar het andere café te rijden.

Reageer op dit artikel