nieuws

Vip wil maar geen kaartje voor WK voetbal

Horeca

De mooiste logeplek in het stadion, een gereserveerde parkeerplaats, een gastronomisch hoogtepunt na afloop van de wedstrijd en een handvol hostesses voor de verzorging. De organisatie van het WK voetbal legt de bemiddelde supporter straks flink in de watten. Maar 195 dagen voordat de eerste bal rolt, tonen de vips nog maar weinig belangstelling.

Er waren 346.950 dure toegangsbewijzen beschikbaar. Daarvan is echter nog nauwelijks de helft verkocht. International Sports and Entertainment (ISE) in Zwitserland verwierf twee jaar geleden voor 180 miljoen euro de rechten voor de beste plekken. ISE voelt zich onderhand wat ongemakkelijk met nog 50 procent van de tickets in voorraad. De goedkoopste vippakketten beginnen bij een luttele 1900 euro, goed voor drie wedstrijden in de voorronde van het wereldkampioenschap. Aan de echt betere toegangsbewijzen hangt een prijskaartje van 500.000 euro. Vooralsnog houdt ISE vertrouwen in een totale leegverkoop. Lukt dat, dan brengt dat circa een half miljard in het laatje.

Reageer op dit artikel