nieuws

Wijn capituleert rond plan horecapanden

Horeca

Het omstreden plan van staatsecretaris Wijn om de afschrijvingsmethodiek te beperken om daarmee verdere verlaging de vennootschapsbelasting te financieren, gaat van tafel. Dit na kritiek uit de Tweede Kamer.

Dat meldt Het Financieele Dagblad. De Tweede Kamer debatteerde maandag over een nota van Wijn over het fiscale vestigingsklimaat. Wijn wilde het tarief van de vennootschapsbelasting verlagen tot 26 procent in 2007 en de zelfstandigenaftrek voor kleine ondernemers verhogen. Deze maatregel zou gepaard gaan met een beperking op de afschrijving op vastgoed. Dit zou desastreus zijn voor horecamensen met een eigen bedrijfspand.

MKB-woorvoerder Jurgen Warmendam stelde vooraf aan het debat dat de maatregelen helemaal fout zijn. ‘Deze plannen gaan ten koste van belangrijke bedrijfstakken in Nederland, doordat de afschrijving op vastgoed wordt beperkt. Neem bijvoorbeeld de recreatiesector. Afschrijving is daar de methode om geld te genereren voor vernieuwing die noodzakelijk is, anders blijven de bezoekers weg. Innovatie en herinvestering zijn door deze plannen simpelweg niet meer mogelijk’, aldus Warmendam voorafgaand aan het debat.

Reageer op dit artikel