nieuws

Zilveren Oester naar In den Wijngaard

Horeca

De eerste editie van de gloednieuwe vakwedstrijd om De Zilveren Oester/Maartje Boudeling Trofee in de Zeelandhallen in Goes, is op dinsdag 7 maart gewonnen door Günther Blok en Colin Murre van restaurant In den Wijngaard in Yerseke. Ze ontvingen de bijbehorende onderscheiding uit handen van topkok Jannis Brevet. Verder kreeg het winnende team een cruise aangeboden.

Zilveren Oester naar In den Wijngaard

Een topjury met sterrenkoks en topgastheren en –vrouwen uit Zeeland waaronder het echtpaar Brevet van Interscaldes in Kruiningen en echtpaar Vinke van De Kromme Watergang in Slijkplaat beoordeelden acht restaurantteams. De jury prijsde het hoge niveau van de deelnemers die de opdracht hadden om een viergangenmenu te bereiden met daarin een hoofdrol voor vis, schaal- en schelpdieren.

De wedstrijd was vergelijkbare opzet als die van de Zilveren Champignon in Den Bosch. Peter Zandboer (Het Huys van Voskens, Tilburg) die deze wedstrijd als 21 jaar organiseert was juryvoorzitter in Goes.

Naast de Zilveren Oester was er nog een persprijs voor de meest creatieve inzending. Deze ging naar Mart en Dhani Scherp van de Bourgondiër in Vlissingen. Zij kregen door sponsor Steelite een reis naar de porseleinfabrieken in Groot-Brittannië aangeboden.

Voor het team van restaurant Belvedère in Den Haag, Leon Harinck en Raymond Talsma, was de stylingprijs van Robert ten Hoope, leverancier van het kledingmerk Le Nouveau Chef.

Reageer op dit artikel