nieuws

Gauchos slaat vleugels uit naar Midden-Oosten

Horeca

Gauchos Nederland heeft een franchiseovereenkomst gesloten voor de vestiging van zes restaurants in het Midden-Oosten. De franchise betreft de formule van Gauchos Grill, die ook in Nederland en Engeland wordt geëxploiteerd. De eerste Gauchos Grill komt in Koeweit, heeft 120 zitplaatsen en zal naar verwachting eind augustus 2004 worden geopend.

Gauchos slaat vleugels uit naar Midden-Oosten

Franchisenemer is het toonaangevende winkelconcern M.H. Alshaya Co. uit Koeweit, dat in het Midden-Oosten 550 vestigingen heeft. Het winkelbedrijf behoort tot The Alshaya Group, die ook actief is op het terrein van onroerend goed en in de hotellerie. In de winkelcentra van M.H. Alshaya worden reeds andere internationale horecaconcepten toegepast, waaronder Starbucks en Pizza Express.

Door deze overeenkomst beschikt M.H. Alshaya naast die in Koeweit ook over de Gauchosrechten voor onder andere Saoedie Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Libanon, Jordanië en Turkije. De looptijd van het contract is tien jaar.

De Gauchosvestigingen in het Midden-Oosten zullen identiek zijn aan de Engelse en Nederlandse versie. De menukaart zal worden aangepast aan regionale gebruiken, maar blijft ook in hoofdzaak hetzelfde.

Ter uitvoering van de franchiseovereenkomst zullen medewerkers van de nieuwe vestigingen door Gauchos worden getraind, zowel in het Midden-Oosten als in Londen.

De restaurants van Gauchos behoren tot een internationale horecagroep met vestigingen in Nederland, Engeland en Zwitserland. Er werken ruim duizend personeelsleden. In Nederland heeft het bedrijf onder de naam Gauchos Grill achttien vestigingen.

Volgens Geenemans, algemeen directeur van Gauchos Nederland, past de groei prima in de strategie van het bedrijf. ‘We staan altijd open voor franchise in verre streken. In het verleden hebben we regelmatig gesproken over franchise in Spanje en op Kreta. Dat kwam nooit van de grond. In Nederland en Engeland willen we verder groeien. We staan ook open voor partijen uit Frankrijk en Spanje.’Over de relatief instabiele situatie in de het Midden-Oosten is Geenemans eenduidig. ‘Politiek gezien is de instabiele situatie misschien een issue. Maar voor de winkelcentra waarin de Gauchoszaken komen, telt dat niet. Dat zijn stabiele centra.’

Reageer op dit artikel