nieuws

Aankoopklapper Eden Hotel Group

Horeca

De Eden Hotelgroup heeft een grote slag geslagen in het oosten van het land. De groeiketen neemt drie Best Western-hotels in Hengelo en Enschede over van de bekende hotelmannen Dick Vollenga en Frans Meijer.

Aankoopklapper Eden Hotel Group

Dat meldt de nieuwsbrief van Hottelerie, die onderstreept dat het niet om een aprilgrap gaat. De overname per 1 april bestaat uit het Star Hotel in Hengelo, hotel De Broeierd in Enschede en het Dish Hotel, eveneens in Enschede. Volgens de 59-jarige hotelkenner Dick Vollenga was de deal snel beklonken.

Verlanglijstje
‘Het is allemaal nogal snel gegaan. We kennen Eden al heel lang, hebben er goede connecties en zijn er zeer vertrouwd mee. Frans en ik hebben altijd tegen elkaar gezegd dat als we gingen verkopen, dat we dan alleen partij wilden die voldeed aan onze wensen’, aldus Vollenga in de nieuwsbrief.

Directeur Leon Dijkstra van de Amsterdamse Eden Hotel Group spreekt over vlotte onderhandelingen. ‘Het ging eigenlijk redelijk snel. Binnen drie maanden waren we er samen uit. De hotels stonden al langer op ons verlanglijstje. Het zijn goede viersterrenhotels en de bedrijfscultuur sluit goed aan op die van ons.’

Overnamebedrag
Het is nog niet duidelijk of Best Western verdwijnt in de bedrijfsnaam van de hotels. Dijkstra: ‘We hebben hierover nog geen beslissing genomen. We willen eerst de bedrijven beter leren kennen.’ Het overnamebedrag van de hotels is niet bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel