nieuws

Boeren krijgen les in horeca

Horeca

Boeren in het noorden des lands krijgen onderricht in horeca. Dat is nodig, aldus brancheorganisatie LTO Noord, omdat er steeds vaker irritaties zijn tussen horecaondernemers en agrarische ondernemers met een recreatietak. Ten aanzien van rechten en plichten bestaan er onduidelijkheden.

Boeren krijgen les in horeca

De onduidelijkheden hebben betrekking op de horecavergunning, de drankwet en het bestemmingsplan. De gemeenten worden door de Stichting Bevordering Eerlijke Mededinging horeca-activiteiten (BEM) gecontroleerd en gestimuleerd om de wet- en regelgeving te handhaven.

Agrarische bedrijven die niet over de benodigde vergunningen beschikken moeten dan hun activiteiten beëindigen. LTO Noord laat weten dat de wet- en regelgeving onduidelijk is. Daarnaast wil LTO Noord de samenwerking met de horeca verbeteren.

Daarom organiseert LTO op maandagavond 18 juni een thema-avond over dit onderwerp in Oldeholtwolde. Deze thema-avond is onderdeel van het project ‘Kwaliteitsimpuls groene recreatie en agrotoerisme.’

Reageer op dit artikel