Boeren krijgen les in horeca

Boeren krijgen les in horeca

Boeren in het noorden des lands krijgen onderricht in horeca. Dat is nodig, aldus brancheorganisatie LTO Noord, omdat er steeds vaker irritaties zijn tussen horecaondernemers en agrarische ondernemers met een recreatietak. Ten aanzien van rechten en plichten bestaan er onduidelijkheden.

De onduidelijkheden hebben betrekking op de horecavergunning, de drankwet en het bestemmingsplan. De gemeenten worden door de Stichting Bevordering Eerlijke Mededinging horeca-activiteiten (BEM) gecontroleerd en gestimuleerd om de wet- en regelgeving te handhaven.

Agrarische bedrijven die niet over de benodigde vergunningen beschikken moeten dan hun activiteiten beëindigen. LTO Noord laat weten dat de wet- en regelgeving onduidelijk is. Daarnaast wil LTO Noord de samenwerking met de horeca verbeteren.

Daarom organiseert LTO op maandagavond 18 juni een thema-avond over dit onderwerp in Oldeholtwolde. Deze thema-avond is onderdeel van het project ‘Kwaliteitsimpuls groene recreatie en agrotoerisme.’

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.