nieuws

Bols in de etalage

Horeca

De Franse drankenfabrikant Remy Cointreau heeft het voornemen de merken van Bols te verkopen. Dat maakte bestuursvoorzitter Jean-Marie Laborde donderdag bekend.

Bols in de etalage

Volgens Laborde wordt er momenteel onderhandeld met een mogelijke koper. Wie dat is, werd niet gezegd. Remy Cointreau hoopt de transactie binnen twee maanden af te ronden. Laborde gaf geen financiële details over de verkoop.

Remy Cointreau verkocht in augustus van dit jaar zijn belang van 50 procent in het Poolse onderdeel van Bols aan het Amerikaanse CEDC. Het Nederlandse Koninklijke Erven Lucas Bols werd in 2000 door Remy Cointreau gekocht voor ongeveer een half miljard euro. Bols is vooral actief op het gebied van likeuren (Blue Curaçao) en sterke dranken, zoals jonge jenever.

Reageer op dit artikel