nieuws

Cafébrand probleem Volendamse jeugd

Horeca

De Volendamse jeugd gaat gebukt onder de psychische gevolgen van de cafébrand in de nieuwjaarsnacht van 2001. Dat blijkt uit onderzoek van TNO. Jongeren in Volendam hebben meer last van depressies en agressie dan hun leeftijdsgenoten.

Ook drinken ze vaker ‘excessief’ veel alcohol. 75 Procent van de jongeren is na de brand stevig gaan drinken, meer dan vijf glazen per keer. Vooral in stress-situaties vlucht de jeugd in drank.

De meeste slachtoffers van de nieuwsjaarsbrand zaten op het Don Bosco college. Net als andere scholen in Nederland vulden ze een jaar voor en vijf maanden na de brand een vragenlijst van TNO in. Drank helpt de jongeren tot rust te komen. TNO komt tot de conclusie dat bij een ramp niet alleen de slachtoffers, maar ook hun vrienden en klasgneoten nazorg nodig hebben.

Bij de ramp in café ’t Hemeltje kwamen veertien jongeren om en vielen bijna driehonderd gewonden.

Ook drinken ze vaker ‘excessief’ veel alcohol. 75 Procent van de jongeren is na de brand stevig gaan drinken, meer dan vijf glazen per keer. Vooral in stress-situaties vlucht de jeugd in drank.

De meeste slachtoffers van de nieuwsjaarsbrand zaten op het Don Bosco college. Net als andere scholen in Nederland vulden ze een jaar voor en vijf maanden na de brand een vragenlijst van TNO in. Drank helpt de jongeren tot rust te komen. TNO komt tot de conclusie dat bij een ramp niet alleen de slachtoffers, maar ook hun vrienden en klasgneoten nazorg nodig hebben.

Bij de ramp in café ’t Hemeltje kwamen veertien jongeren om en vielen bijna driehonderd gewonden.

Reageer op dit artikel