nieuws

Cateraar zwicht voor soepboycot

Horeca

De kantines van de universiteit in Wageningen maken vanaf vandaag weer gebruik van grote soepkommen. Dit naar aanleiding van grote ophef over het verkleinen van de kommen. Studenten voerden zelfs een heuse soepboycot.

Cateraar zwicht voor soepboycot

Begin dit jaar verving de cateraar van de universiteit de oude kommen van 350 ml door nieuwe van 250 ml. Daarnaast werd de prijs van een kop soep verhoogd met 10 eurocent. Die maatregel leidde tot veel protesten en een ware soepboycot in de kantines van de universiteit.

Als gevolg van de protesten laat het hoofd Restauratieve voorzieningen, Anneke Meijlink, weten dat de vertrouwde soepkom weer terugkeert in de kantines. Meijlink legt de schuld van de soepcommotie deels neer bij de studenten zelf, zo blijkt uit haar brief aan de studenten.

‘Er zijn helaas mensen die menen dat soep smakelijker wordt door een grote hoeveelheid toppings te gebruiken. In de verkoopprijs wordt rekening gehouden met één schep topping. Maar na waarneming is gebleken dat er te weinig mensen zijn die kunnen doseren. Hierdoor hebben we de prijs moeten aanpassen’, aldus Meijlink.

De verandering van de maat van de soepkom komt volgens Meijlink door de overstap van eigen gemaakte soep naar leverancier Soup Factory. ‘Deze soep is kwalitatief stukken beter en valt bij de gasten in goede smaak. De kom die wij gebruikten was in verhouding tot de prijs die wij vroegen erg groot. De meeste varianten moesten wij hierdoor onder de inkoopprijs verkopen. Ons leek het een logisch verhaal om de kommen daarom wat aan te passen.’

Reageer op dit artikel