Catering omzetwinnaar vierde kwart

Catering omzetwinnaar vierde kwart

De omzet in de horeca is het vierde kwartaal van 2005 met 4,2 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2004. Vooral cateraars en kantines noteerden fraaie omzetcijfers.

Dat blijkt uit cijfers van het Bedrijfschap Horeca en Catering. De omzet in catering en kantines steeg in het laatste kwartaal van vorig jaar met 5,7 procent. De omzet in de verblijfsrecreatie daalde met 1,5 procent.

De buitenhuisconsumptie werd vorig jaar vooral gestimuleerd door het fraaie weer in oktober. Met name fastfoodbedrijven profiteerden van de warme herfstzon. De fastfoodsector noteerde een plus van 4,8 procent in het de laatste drie maanden van het jaar.

Restaurants noteerden een omzetstijging van 4,3 procent. De drankensector gaf minder rooskleurige cijfers af. Dit komt volgens het schap door de voortzettende daling van het aantal cafés. Het volume van de drankensector daalde met 0,3 procent.

De totale omzet in de horeca kwam in heel 2005 uit op 16,4 miljard euro, inclusief btw. Dat is een groei van 2,7 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Daarmee is de omzet weer op het niveau van 2002. Het bedrijfschap verwacht dit jaar een omzetgroei van 2 procent.