nieuws

CBK: Jack Spijkerman beste bierman

Horeca

Het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK) heeft tv-presentator Jack Spijkerman uitgekozen tot beste bierambassadeur van het jaar. Dat heeft voorzitter Hans Wiegel van het CBK bekendgemaakt.

CBK: Jack Spijkerman beste bierman

Dat meldt het AD. Aan de benoeming tot beste bierambassadeur ging een onderzoek van het Britse bureau BrainJuicer vooraf. Die ondervroeg vijfhonderd Nederland, waarna de bij Talpa TV werkende Spijkerman werd uitgekozen. Spijkerman was jarenlang de presentator van het populaire VARA-programma Kopspijkers. Daarin stond steevast een glas bier voor zijn neus.

Naast de benoeming van bierambassadeur maakte Wiegel bekend dat in 74 procent van de gevallen bier door mannen wordt gekocht. Meer dan 70 procent van het in supermarkten gekochte bier komt in een krant een huis binnen. 6 procent van het bier wordt in vaatjes aangeschaft, veroorzaakt door de sterke verkoopstijging van biertapjes zoals de BeerTender en de PerfectDraft.

Reageer op dit artikel