nieuws

Champagnefestijn in Kurhaus

Horeca

Ruim 1.500 flessen Champagne sneuvelen er in zes uur tijd op het evenement Champagne aan Zee. Dat voorspelt de organisatie van het champagnefestijn dat op 20 november plaatsvindt in het Kurhaus in Scheveningen.

Champagnefestijn in Kurhaus

Een deel van de flessen sneuvelt wanneer een sabreur met een sabel de kurk van de flessen champagne ontdoet. Het andere deel gaat op aan proevers die langs de talrijke stands kunnen genieten van het enorme aanbod aan bubbeldrank. Het Kurhaus staat zondag volledig in het teken van de kostbare bubbeldrank.

Naast de presentaties van diverse champagnehuizen in meerdere zalen van het Kurhaus, zijn er diverse Masterclasses en speciale presentaties. Vertegenwoordigers en wijnmakers van een select aantal champagnehuizen vertelt over de bijzondere dranken. Ook is er veel aandacht voor cava’s, spumanti’s en sektsoorten.

Tijdens het evenement presenteert GaultMillau de nieuwe restaurantgids. Circa 650 restaurants krijgen een plaats in de gids. Vorig jaar voerde topzaak Oud Sluis met 19,5 punt de ranglijst aan, gevolgd door Parkheuvel (19) en De Librije (19). De Lindenhof, De Bokkedoorns en Beluga noteerden 18 van de maximaal 20 punten.

Reageer op dit artikel