nieuws

Conflict tussen Hanos en FNV loopt verder op

Horeca

Het conflict tussen horecagroothandel Hanos en vakbond FNV is deze week verhard. Beide partijen beschuldigen elkaar van intimidatie en misleiding. Centraal punt in het conflict is de omgang van het bedrijf met het personeel.

Conflict tussen Hanos en FNV loopt verder op

FNV stelde recent een petitie op waarin het personeel klaagt over de omgangsvormen en respectloosheid jegens het personeel. Tweehonderd van de 1.200 Hanos-medewerkers zouden de petitie hebben ondertekend.

Hanos heeft als antwoord eveneens een petitie opgesteld. Daarin stelt het bedrijf dat de vakbond bewust de medewerkers misleidt om hun petitie te laten tekenen.

Volgens RTV Oost zitten beide kemphanen woensdag 30 juni met elkaar om tafel om te praten over de gespannen situatie. De vakbond heeft meerdere keren gedreigd met acties en laat ook nu in het midden of er acties volgen.

Dieptepunt in het conflict tot nu toe was actie van directeur Hans Kranenburg. Die reed in april met zijn auto in op twee werknemers van vakbond FNV.

Reageer op dit artikel