nieuws

Dansende vlam

Horeca

Designum is een merk voor accessoires voor (horeca)interieurs. De gelijknamige producent vestigt de aandacht op zijn nieuwste artikel: Lumière Dansante, van ontwerper Ed Wilhelm.De Lumière Dansante, zo genoemd omdat het vlammetje door de opgewarmde lucht in het kapje gaat dansen, is volgens de producent stabiel en veilig. Zo is het olielampje gemaakt van borosilicaat glas, […]

Dansende vlam

Designum is een merk voor accessoires voor (horeca)interieurs. De gelijknamige producent vestigt de aandacht op zijn nieuwste artikel: Lumière Dansante, van ontwerper Ed Wilhelm.De Lumière Dansante, zo genoemd omdat het vlammetje door de opgewarmde lucht in het kapje gaat dansen, is volgens de producent stabiel en veilig.

Zo is het olielampje gemaakt van borosilicaat glas, een glassoort dat in laboratoria gebruikt wordt, onder meer om zijn hittebestendigheid. Het is ook geschikt voor de vaatwasser. Het lampje is er in twee versies: met een doorsnede van 10 cm en 20 cm hoog, en met een doorsnede van 7 cm en 14 cm hoog. Er is keuze tussen een helder en een gezandstraald kapje. Het reservoir van de grootste lamp kan driekwart liter lampolie bevatten, waarmee het lampje drie à vier weken kan branden. De Lumière Dansante is genomineerd voor de Gelderse Vormgevingsprijs 2001. De winnaar daarvan wordt op 22 november bekend gemaakt.
Tot 1 januari 2002 geldt een introductieprijs van f 99,- inclusief BTW voor de grootste uitvoering. Daarna gaat het artikel f124,50 kosten (€56,50). De kleinere kost f 82,50 inclusief BTW.Voor informatie: Designum, Drempt. Tel. (0313) 65 03 85. www.designum.com

Reageer op dit artikel