nieuws

Eerste ijsbar in Nederland

Horeca

Nederland krijgt er een zeer bijzonder horecabedrijf bij. In Amsterdam komt The Amsterdam Icebar, de eerste ijsbar van ons land. Gasten kunnen bij een temperatuur van onder het vriespunt een drankje nuttigen in een van ijs vervaardigd bedrijf.

Eerste ijsbar in Nederland

In Europa gingen Stockholm, Londen en Milaan Amsterdam al voor. De Amsterdamse ijsbar opent in het voorjaar en komt in het voormalige pand van Stoeltie Diamonds tegenover de Stopera. De ijskroeg is onderdeel van een uitgebreider horecagelegenheid en komt letterlijk in een vrieskist. De bar wordt gemaakt van maar liefst 60 ton ijs.

‘Dat klinkt ongezellig en gek, maar geloof mij: één stap binnen en je waant je in een prachtige grot op Antarctica. Het is natuurlijk mooi aangekleed en ziet er uitnodigend uit’, aldus initiatiefnemer Robert van Duuren in De Telegraaf.

Gasten wordt aangeraden om na pakweg een half uur de ijsbar vanwege de kou te verlaten. ‘Langer is niet aangenaam. Daarom hebben we ook een Ice-lounge. Dat is een trendy bar met een aangename, warme temperatuur’, aldus mede-initiatiefnemer Wilfred Hunsel.

Ook het personeel zal regelmatig van werkplek veranderen vanwege de winterse temperaturen. Hunsel: ‘Dat zijn allemaal bijkomstigheden, waar je rekening mee moet houden. Het personeel zal ook om de paar uur afgelost worden’.

Reageer op dit artikel