nieuws

Espressoscooter rukt op

Horeca

Het is niet ondenkbaar dat binnenkort op plaatsen waar veel mensen passeren steeds vaker espressoscooters opduiken. De Stonehenge Coffee Company heeft grote plannen met de MobiCcino, een Italiaanse scooter voorzien van luxe espressoapparaat.

Espressoscooter rukt op

De MobiCcino is een Piaggio driewiel-scooter met een luxe espressoapparaat, gemaakt door topleverancier Kees van der Westen. De scooter rijdt naar een drukke locatie en gooit de achterkleppen open. Dan verschijnt er een mobiele espressobar waar voorbijgangers een kwalitatief goede espresso kunnen aanschaffen.

‘We zijn twee jaar geleden gestart en bezitten nu vier van deze scooters’, zegt directeur Guido Dam van Stonehenge Coffe Company uit Den Haag. ‘Op een internationale website voor foodtrends staat dat we binnen vijf jaar naar duizend mobiele koffiebars willen. Het zijn ambitieuze plannen.’

De groei in ons land wordt ietwat geremd door ambtelijke molens. ‘We lopen tegen vergunningregels aan. Koffie op straat verkopen, vinden ambtenaren blijkbaar maar een moeilijk geval. Dat is me wel tegengevallen. Maar wanneer consumenten geconfronteerd worden met goede koffie, dan profiteert de horeca daar ook van’, aldus Dam.

De vraag naar de MobiCcino uit het bedrijfsleven neemt flink toe. Dam: ‘We verhuren de scooter regelmatig aan cateraars, beursorganisatoren en conferentiecentra. Daarnaast hebben we vorig jaar op zomerse dagen de MobiCcino ingezet op het strand van Scheveningen.’

Om de ambitieuze groeiplannen – 1000 scooters in vijf jaar – te stimuleren, denkt Dam na over een franchiseconcept. ‘Maar zover is het nog niet. Het probleem bij een franchiseconcept is het waarborgen van de kwaliteit. De espresso die we nu schenken, is van topkwaliteit. Dat komt door getraind en goed personeel.’