nieuws

Extra pensioen voor horecadeelnemers

Horeca

Horecadeelnemers van Pensioenfonds Horeca & Catering die in de periode 2001 tot en met 2004 premies hebben betaald voor arbeidsongeschiktheidsregelingen (WAO-gatverzekering en WAO-aanvullingsregeling) van het fonds krijgen binnenkort extra ouderdomspensioen.

Extra pensioen voor horecadeelnemers

In de aanvullende voorzieningen voor deze arbeidsongeschiktheids-regelingen voor de horeca bestaat namelijk een overschot, laat het pensioenfonds weten. Het overschot is bereikt door goed renderende beleggingen en een lager aantal uitkeringen dan verwacht.

Pensioenfonds Horeca & Catering (PH&C)geeft om die reden op verzoek van Koninklijk Horeca Nederland, FNV Horeca en CNV BedrijvenBond extra aanspraken ouderdomspensioen aan (een groot deel van) de horecadeelnemers die voor deze arbeidsongeschiktheidsregelingen premie hebben afgedragen.

Ook het werkgeversaandeel in de premie voor de WAO-aanvullingsregeling wordt in de berekening van de extra aanspraken ouderdomspensioen meegenomen. Omdat de werkgeverspremie altijd als pensioengeld voor deelnemers was bestemd, wordt dit geld ook in de pensioensfeer besteed.

PH&C laat weten dat het fonds alle betreffende horecadeelnemers persoonlijk middels een brief zal informeren. Meer informatie is ook te vinden op de website.

Reageer op dit artikel