nieuws

Gedoogde soepzaak dicht

Horeca

Soeprestaurant ‘De Wankele Muur’ in Deventer gaat dicht. De eetgelegenheid voor mensen met een krappe beurs kan niet meer voldoen aan de eisen op het gebied van brandveiligheid en hygiëne. Het afgelopen jaar gedoogde de gemeente de soepzaak nog.

Gedoogde soepzaak dicht

Maar aan die periode komt een eind. De gemeente wil niet langer dat het restaurant, waar gasten iedere donderdagavond voor een paar euro onbeperkt soep konden eten, open blijft. Dit in het belang van de veiligheid. Dit jaar nog sluit de zaak.

Soepbaas Christian Bakker van De Wankele Muur heeft begrip voor het besluit van de gemeente. ‘Uiteindelijk kwamen er steeds strengere eisen op het gebied van brandveiligheid en hygiëne waar wij aan moesten voldoen. Dat kunnen en willen we niet. Alle investeringen die we zouden moeten doen, halen we er nooit uit’, aldus Bakker in De Stentor.

Bakker heeft het besluit van Deventer zien aankomen. De woning boven de zaak heeft hij al verlaten en hij is inmiddels al druk bezig met het opzetten van een gastouderbureau. ‘Er zijn nieuwe enthousiaste vrijwilligers die het restaurant runnen. Voor heb had ik het leuk gevonden als we verder hadden gekund.’

Reageer op dit artikel