nieuws

Het Kroegenlied zakt weg in Mega Charts Top 100

Horeca

Het Kroegenlied van horecaondernemer Thierry Kamminga heeft zijn langste tijd gehad in de Mega Charts Top 100. Het lied daalde de afgelopen weken langzaam maar gestaagd. Na vijf weken in de ranglijst bezet Het Kroegenlied de 92ste plaats.

Het Kroegenlied zakt weg in Mega Charts Top 100

Daarmee blijkt de 42ste positie in de landelijke ranglijst een paar weken geleden de hoogste te zijn. Kamminga, regerend titelhouder van de horecawedstrijd ‘Meest Markante Horecaondernemer’, is blij met de resultaten van de plaat.

Kamminga: ‘Caféhouders hebben het lied goed opgepakt. Verder heeft de plaat veel “airplay” gekregen bij regionale radiostations. Om gedraaid te worden op de landelijke radio ben je helaas erg afhankelijk van de grote platenmaatschappijen. Vergeet niet dat er per week zo’n tweehonderd nieuwe CD’s uitkomen. Dus ben ik blij dat we nummer 42 hebben gehaald.’

Het Kroegenlied werd bij de jongste editie van de Sneekweek uitgeroepen tot ‘Sneekweekhit 2004’. Het lied bleef daarbij onder andere Frans Bauer met ‘Heb je even voor mij’ voor. ‘Artiest’ Kamminga runt in Sneek het café Cheers en trad tijdens het zeilevenement enkele malen op.

Reageer op dit artikel