nieuws

Hof oordeelt over gijzelende horecaondernemer

Horeca

Het gerechtshof in Arnhem doet donderdag uitspraak in de zaak tegen de 43-jarige horecaondernemer Ahmet O. uit Almelo die in juni 2008 urenlang een wethouder en vier ambtenaren gijzelde op het stadhuis van Almelo. De ondernemer lag in de clinch met de gemeente, omdat hij vergunningen voor zijn nieuwe café-restaurant niet rond kreeg.

Hof oordeelt over gijzelende horecaondernemer

O. stak zijn pand en auto in brand en ging in het stadhuis op zoek naar de wethouder die hem dwars zat. Toen hij die niet vond, hield hij een andere wethouder met vier ambtenaren in een kamer vast onder bedreiging van wapens. O. vroeg naar ‘zijn’ wethouder en zei dat hij die wilde doden.

Politiemensen wisten de cafébaas over te halen zich over te geven. Niemand raakt gewond. Het Openbaar Ministerie vervolgde hem voor gijzeling, brandstichting, het voorbereiden van moord en wapenbezit. Justitie wil dat het hof de verdachte een gevangenisstraf van veertien jaar oplegt.

In oktober 2009 veroordeelde de rechtbank in Almelo de horecaondernemer tot negen jaar cel. O. ging tegen dat oordeel in beroep.

Reageer op dit artikel