nieuws

Horeca China moet condooms bieden

Horeca

Bar- en hotelmanagers in de provincie Zhejiang in het oosten van China lopen het risico op een forse geldstraf als ze verzuimen hun klanten van condooms te voorzien. De boetes kunnen oplopen tot bijna 500 euro. Dit meldde de krant Beijing News vrijdag.

Horeca China moet condooms bieden

Tot voor kort werd aids in China afgedaan als een ziekte van het decadente, kapitalistische Westen. Alleen homo’s, prostituees en drugsverslaafden zouden het slachtoffer worden van deze ziekte.

Chinezen worden zich steeds meer bewust van het probleem en medici waarschuwen dat de ziekte zich ook onder het ‘gewone volk’ begint te verspreiden. Volgens gezondheidsdeskundigen belemmert de preutsheid van Chinezen nog steeds de strijd tegen aids. Seksuele voorlichting is ondenkbaar in China.

Reageer op dit artikel