nieuws

Horeca Deventer opgeschrikt na dood

Horeca

De schrik zit er goed in bij horecazaken in Deventer na het overlijden van Floor Gast, die na een avondje stappen op straat door drie jongeren in elkaar werd geslagen. De politie ziet geen aanleiding om maatregelen te nemen bij en rond horecazaken om herhaling te voorkomen.

Horeca Deventer opgeschrikt na dood

Voorzitter Ad van Wezenbeek van de belangenclub Horeca Deventer zegt geschokt te zijn over de gebeurtenis in het kerstweekeinde. Volgens Van Wezenbeek is het overduidelijk dat dergelijke incidenten erg schadelijk zijn voor het imago van de stad.

‘Natuurlijk is het schadelijk voor de stad. Maar je kunt de horeca niet de schuld geven. Mensen gaan ’s nachts naar huis. Er zitten soms een paar ongeleide projectielen tussen en dan kan het ineens raak zijn. Wat kun je er tegen doen? Het begint bij de opvoeding’, aldus Van Wezenbeek in De Stentor.

Politiechef Lute Nieuwerth laat weten geen aanleiding te zien om maatregelen te nemen na het overlijden van Garst. ‘We moeten eerst goed weten wat er aan de hand is geweest. Mogelijk komen we naar aanleiding daarvan met een advies aan gemeente en horeca. Maar je moet ook vaststellen dat je niet alles kunt voorkomen. Niet als politie, niet als gemeente, niet als horeca’, aldus Nieuwerth.

Reageer op dit artikel