nieuws

Horeca Staphorst langer open

Horeca

De horecakogel is door de Staphorster kerk. Discotheken en cafés in de streng gereformeerde gemeente Staphorst mogen in het weekeinde tot twee uur ’s nachts open blijven. Dit tot groot verdriet van de SGP-fractie, die fel tegen uitbreiding van de horecatijden is.

Horeca Staphorst langer open

Tot nu toe moesten horecazaken om 23.30 uur hun tapkranen op slot gooien. Met de nieuwe regeling mogen cafébazen op zaterdag en zondag tot 02.00 uur doortappen. Aan de regelwijziging ging een langere periode van discussie vooraf. Het allesbeslissende debat daarentegen was met één uur beklonken.

De partijen Gemeentebelangen, VVD, PvdA en CDA waren op voorhand voor verruiming van de horecatijden. SPG was tegen. Sleutelrol in het debat was weggelegd voor de ChristenUnie. Die partij ging uiteindelijk mee in het voorstel voor het verruimen van de sluitingstijden.

Voor horeca-uitbaters betekent de nieuwe regel niet dat ze zich automatisch mogen houden aan de nieuwe tijden. Ze moeten daarvoor eerst een vergunning aanvragen bij de gemeente. Naast de nieuwe horecatijden heeft de gemeente aangekondigd strenger op te treden tegen personen die zich schuldig maken aan vernielingen en vandalisme.

Reageer op dit artikel