nieuws

Horecava zoals Horecava bedoeld is

Horeca

De Horecava 2002 – iedereen was er weer: alle hotemetoten, de pratende pakken uit de hotel- en restaurantwereld, de volbesnorde caféhouders met hun van de zonnebank geplukte geblondeerde vrouwen en het piepjonge horecapersoneel opgetogen en uitgelaten vanwege het jaarlijkse bedrijfsuitje. Het was een ouderwetse Horecava met een rol weggelegd voor de twee b’s , de brouwers en de Bob!

Horecava zoals Horecava bedoeld is

Vorig jaar overschaduwde de ramp in Volendam de Horecava en dit jaar was ‘het overlijden van de heer Heineken’ een domper. ‘Een belangrijk man in de branche, een markant marketeer’, zo drukte RAI-directeur Fred Minken het uit tijdens zijn openingstoespraak maandagmiddag in de Forumzaal.Een uur later zou de biermagnaat in zijn eigen stand op de Horecava worden herdacht door de tapkranen een uur lang gesloten te houden. Een mooi gebaar, maar volgens sommige morrende beursbezoekers kan dat nooit Freddy’s bedoeling zijn geweest. Voor hem geen mooier eerbetoon dan zijn product te laten stromen.

De brouwers gaven deze Horecava-editie weer royaal acte de présence. Tal van bezoekers waren speciaal voor hen gekomen, al dan niet vergezeld van hun ‘Bob’. Minken was trouwens opgetogen over het gegeven dat alcoholgebruik gezond kan zijn, daarmee vooruitlopend op een symposium op de woensdag over alcoholgebruik in relatie tot hart- en vaatziekten.Meteen op de openingsdag was het een ouderwetse Horecava. Redelijk druk en lawaaiig en standhouders die je voortdurend aanklampten. Een over en weer van de beste wensen en natuurlijk de laatste roddels. Kortom, een Horecava zoals een Horecava bedoeld is, met demonstraties, wedstrijden en sterke verkooppraatjes.

Moeilijk beursjaar
Minken had 750 deelnemers in elf hallen gemanoeuvreerd. Behoorlijk veel nog, want de RAI heeft een moeilijk beursjaar achter de rug, zo liet hij weten. De beursorganisator ziet steeds meer bedrijven fuseren. Waar vroeger twee bedrijven twee stands hadden, huren ze er na de fusie nog maar een.Was er reuring op de beursvloer, ook het Horevava-openingsevenement – de uitreiking van de Innovation Award – was een vrolijke bedoening. Het evenement (dit jaar was de tweede editie) heeft de potentie om uit te groeien tot beursspektakel met een hoog entertainmentgehalte. Niet in de laatste plaats door de relativerende inbreng van presentator Victor de Coninck. De overall-Innovation Award ging naar de T-Tip van @dvancement4you in Barendrecht. De T-Tip is dé oplossing voor geknoei met natte theezakjes.

Reageer op dit artikel